Het GlansGarant
onderhoudsplan

Vraag het nu aan >>
Het GlansGarant onderhoudsabonnement Het GlansGarant onderhoudsabonnement

Toetsing en registratie, BKR in Tiel

Iedere kredietverstrekker in Nederland is verplicht om lening aanvragen te toetsen en ieder krediet te registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

Wat doet het BKR?

Het BKR registreert persoons- en kredietgegevens. Zo wordt centraal bijgehouden wie er allemaal een lening of leningen hebben lopen. Deze centrale database helpt kredietverleners bij het voorkomen van problemen bij de kredietverlening. Voordat een kredietverstrekker een nieuwe lening verstrekt, is deze verplicht om gegevens op te vragen bij BKR. Er wordt getoetst of er al leningen lopen en of er eventueel sprake is van een betalingsachterstand.

 

Wat weet BKR over u?

Bij het BKR is bekend welke kredieten er lopen en welke de afgelopen vijf jaar hebben gelopen. Andere gegevens zoals de hoogte van het salaris, eventuele huurachterstanden of belastingschuld, houdt het BKR niet bij. Hypotheken en andere leningen zijn alleen geregistreerd wanneer er een betalingsachterstand is van meer dan 120 dagen.

Inzage in BKR-gegevens

De gegevens die het BKR heeft zijn online op te vragen via www.bkr.nl/gegevens-opvragen2/. Het kan ook via elke bank in Nederland. Uw identiteitsbewijs moet hierbij overlegd worden en er zijn kosten aan verbonden. De gegevens worden per post toegezonden.